CW-X compressiebroek review: mijn ervaring

CW-X helpt sporters bij het verbeteren van hun prestaties. Ze maken producten die ondersteuning bieden aan de heup, rug, knie en harmstring. Van CW-X heb ik de endurance generator compressiebroek mogen testen. Deze broek kan, onder andere, ondersteuning bieden als je aan het herstellen bent van een blessure. Toevallig ben ik net weer aan het opbouwen na een knieblessure, dus de compressiebroek kwam op het juiste moment.

Wil je meer weten over mijn ervaringen met de CW-X compressiebroek. Lees dan vooral even verder.

CW-X Endurance Generator compressiebroek

De compressiebroek van CW-X geeft extra ondersteuning aan de knieën, heupen, onderrug, bovenbenen, harmstrings, onderste buikspieren en kuiten. Door het dragen van een CW-X compressiebroek verklein je de kans op blessures en daarnaast kan het dragen van de broek helpen bij het herstellen van een blessure. De compressiebroek dragen is niet genoeg, het is daarnaast ook van belang om spierversterkende oefeningen te doen. Helemaal als je aan het herstellen bent van een blessure.

Als je een blessure hebt en je gaat langs bij de (sport)fysiotherapeut dan kan het zijn dat de fysio kinesiotape aanbrengt op je spieren. Deze tape biedt ondersteuning en helpt je pijnvrij te kunnen sporten. De compressiebroek van CW-X heeft hetzelfde effect. Deze broek is namelijk gebaseerd op de werking van de kinesiotape. De grijze banen die over de broek lopen hebben een vergelijkbaar effect.

cw-x compressiebroek

Voordelen van de CW-X compressiebroek

Het dragen van de CW-X compressiebroek biedt een aantal voordelen, namelijk:

  • De compressiebroek geeft meer stabiliteit aan spieren en gewrichten
  • Betere schokbestendigheid van de gewrichten
  • Verbeterde bloedsomloop en minder spiervermoeidheid door de compressie
  • Sneller herstel van de spieren door de compressie

Mijn ervaringen met de CW-X compressiebroek

Ik heb de compressiebroek goed kunnen testen tijdens het hardlopen. Door de ondersteuning die de broek biedt kan het helpen bij het voorkomen en herstellen van blessures. Zoals hierboven al gezegd, ben ik toevallig sinds 3 weken weer aan het opbouwen na een lopersknie. Dus het mogen testen van deze compressiebroek kwam erg goed uit.

Pasvorm

Bij het aantrekken van de legging merk je gelijk dat het om een compressiebroek gaat. De broek is gemaakt van een zeer elastische stof die erg strak zit. Maar goed, bij een compressiebroek moet dat ook zo zijn wil je het gewenste effect krijgen.

Doordat de compressiebroek zo strak zit is die lastig aan te trekken. Je moet er echt even voor gaan zitten. Bij het aantrekken is het van belang dat de grijze banen (zie afbeelding hieronder) op de juiste plek zitten zodat deze het juiste effect hebben.

cw-x compressiebroek fitting

Hardlopen met de CW-X compressiebroek

De legging van CW-X zit erg comfortabel tijdens het hardlopen. De stof is best wel dik waardoor de legging best warm zit. Vooral in de koude winterdagen is dat prettig.

Tijdens het hardlopen merk je goed het effect van de kinesio taping. Ik heb het vooral goed kunnen voelen rondom mijn knieën, bij de harmstrings en mijn billen Aangezien ik nog aan het herstellen ben van een lopersknie is die extra ondersteuning rondom de knie erg fijn.

Naast de grijze banen, die dus lijken op kinesio taping, kan je ook goed de compressie voelen. Dit is vooral erg fijn als je spierpijn hebt maar toch wilt gaan hardlopen. Door de compressie wordt de bloedsomloop beter gestimuleerd en zul je minder last hebben van de spierpijn.

Ondersteuning bij blessures

De compressiebroek van CW-X kan ondersteuning bieden bij nogal wat blessures. De meest voorkomende blessures zijn toch wel pijntjes aan de knie, harmstrings en achilles. De grijze banen, die de kinesio taping nabootsen, zijn wel duidelijk op die plekken te zien. Tijdens het hardlopen kan je daar wel echt de ondersteuning voelen.

Zoals gezegd, voelde ik het vooral bij de harmstrings en knieën, maar dat kan komen doordat ik net weer herstellende ben van de knie. Daarnaast denk ik dat je de ondersteuning écht beter voelt als je op een bepaalde plek een blessure hebt. De kinesio taping doet dan echt z’n effect en drukt de pijn.

Conclusie: CW-X compressiebroek review

Ik ben erg tevreden over de CW-X Endurance Generator compressiebroek. De compressiebroek is gemaakt van kwalitatief goede stof. Je merkt de compressie in de legging en daarnaast merk je ook echt het effect van de kinesio taping.

De Endurance Generator is niet goedkoop, maar ik vind ‘m het geld wel zeker waard. Als je nagaat hoe lang je last kan hebben van een blessure en hoe lang het duurt voordat je er weer bovenop bent, dat kost je in principe veel meer. Een broek die extra ondersteuning kan bieden op momenten dat je pijntjes ervaart is zeker gewenst.

Voor wie is de CW-X compressiebroek geschikt?

Of je nu een beginnende of gevorderde hardloper bent, een blessure kan iedereen oplopen. Dit is natuurlijk erg vervelend en wil je proberen te voorkomen. Om deze reden raad ik de CW-X compressiebroek aan iedereen aan.

Stel je gaat hardlopen en ervaart pijn aan je knie, maar het is niet zo erg dat je moet stoppen. Je maakt je hardlooprondje af. Twee dagen later wil je weer gaan hardlopen. De pijn in je knie zal nog niet helemaal weg zijn, wellicht voel je het niet meer zo erg maar het is nog wel aanwezig. Op zo’n moment is zo’n broek zoals die van CW-X ideaal. Het kan net de ondersteuning bieden om de blessure te voorkomen.

Om die reden zou iedere hardloper er goed aan doen om zo’n type broek in huis te hebben.

Interesse in de CW-X compressiebroek?

Heb je interesse in de compressiebroeken van CW-X? Wil je meer weten over de werking van de broeken? Op de website van CW-X is hier een hoop over te lezen.

Er zijn verschillende broeken te krijgen in de webshop van CW-X. Denk aan korte broeken, 3/4 tights en lange tights. Ook zijn er verschillende broeken voor mannen en vrouwen.

Bekijk hier de compressiebroeken van CW-X

We zijn nu aan het einde gekomen van deze review. Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van de compressiebroek van CW-X. Heb je nog vragen of opmerkingen na het lezen van deze review, laat dan een reactie achter hieronder.

Plaats een reactie