Top 5 beste Hardloophorloges van 2022

Ben je op zoek naar het beste hardloophorloge van 2022? Of je nu een beginnende of gevorderde hardloper bent, een hardloophorloge helpt je bij het meten van je prestaties tijdens het hardlopen. In deze blog hebben we een aantal goede hardloophorloges op een rijtje gezet die naar onze mening de beste zijn van 2022.

Wil je weten wat volgens ons de beste hardloophorloges zijn? Lees dan snel verder!

Onze keuze voor de beste hardloophorloges

Hieronder in de tabel hebben we kort de beste hardloophorloges voor je op een rijtje gezet. Hierbij hebben we gekeken naar beoordelingen en gebruikerservaringen van de verschillende horloges. Daarnaast hebben wij zelf ook ervaring met een aantal horloges in deze selectie.

Naar onze mening moet een goed hardloophorloge voldoen aan een GPS sensor en hartslagmeting. Alle horloges in het onderstaande rijtje hebben in ieder geval deze functionaliteiten.

1
Garmin Forerunner 255 slate grey
Onze favoriet | Multi-band GNSS | Navigatie en barometrische hoogtemeter | Gorilla Glass
Bekijk Bol.com
2
Polar Pacer Pro
Navigatie | Erg goede batterijduur | Barometrische hoogtemeter
Bekijk Bol.com
3
Garmin Forerunner 55 Hardloophorloge - Sporthorloge met GPS Tracker - Geschikt voor Hardlopen - Zwart
Beste prijs/kwaliteit | Goede batterijduur | VO2max en HS max inschatting
Bekijk Bol.com
4
Polar Pacer
GPS, GLONASS, Galileo en QZSS tracking | Erg goede batterijduur | Gorilla Glass
Bekijk Bol.com
5
Garmin Forerunner 45
Goedkoopste optie | GPS, GLONASS & Galileo tracking | Interne muziekbediening | 2 maten
Bekijk Bol.com

De 5 beste hardloophorloges – korte beschrijvingen

Hierboven in de tabel heb je de beste hardloophorloges kunnen zien. Hieronder zullen we alle 5 de hardloophorloges een voor een kort toelichten.

Garmin Forerunner 45 – beste goedkope hardloophorloge

De Garmin Forerunner 45 is een hardloophorloge dat vooral geschikt is voor beginnende hardlopers. Dit hardloophorloge heeft een goede GPS sensor, hartslagmeting via de pols en is te verkrijgen voor een zeer betaalbare prijs.

Het sporthorloge is ontworpen voor het hardlopen, maar kan ook gebruikt worden voor sporten zoals fietsen, yoga, cardio en crosstraining.

Garmin Forerunner 45

★★★★★
135,00
Bol.com
op 5 augustus 2022 20:42

De Garmin Forerunner 45 is te verkrijgen in twee type modellen, namelijk een normaal en kleiner model. Het normale model heeft een breedte van 42 mm en het kleinere model, ook wel de 45s genoemd, heeft een breedte van 39,5 mm. Mocht je een kleine pols hebben, dan is de Forerunner 45s wellicht wat geschikter dan de Forerunner 45.

Het hardloophorloge beschikt over een goede batterij. Deze gaat tot 7 dagen mee in smartwatch-modus en tot 13 uur in GPS-modus. De Forerunner 45 is erg geschikt voor beginnende hardlopers. Zo kan je deze gebruiken voor duurlopen én intervaltraining. Je meet er je snelheid, tijd, cadans en afstand mee. Doordat er GPS op zit is routeregistratie mogelijk en kan je achteraf via de Garmin Connect app je gelopen route zien. Ook kan je je VO2max meten met het hardloophorloge.

Luister je graag naar muziek tijdens het hardlopen? Je zal je telefoon nodig hebben om muziek af te kunnen spelen, maar als deze verbonden is via bluetooth met de Forerunner 45 dan kan je deze gebruiken om je muziek te bedienen.

Op de Garmin Forerunner 45 zit een goede GPS sensor. Naast GPS is het ook mogelijk om verbinding te maken met GLONASS en Galileo. Door GLONASS of Galileo aan te zetten wordt het meten van je tempo tijdens het hardlopen nog nauwkeuriger. Vooral in de bergen en steden. Door tracking via GLONASS of Galileo aan te zetten, naast GPS, loopt je batterij wel een stuk sneller leeg.

Voor- en nadelen Garmin Forerunner 45

Verkrijgbaar in normaal en klein model

Beschikt over GPS, GLONASS en Galileo tracking

Goede batterijduur

Goedkoop hardloophorloge

Interne muziekbediening

Hartslagmeting via de pols

GPS werkt niet altijd even nauwkeurig als je in de buurt bent van bomen

Garmin Forerunner 45 hardloophorloge kopen?

Interesse in de Garmin Forerunner 45? Dit hardloophorloge kan bij meerdere webshops worden gekocht. Hieronder zie je een prijsvergelijker.

Naast bovenstaande webshops is de Garmin Forerunner 45 ook te koop bij Amazon.

Twijfel je nog of de Garmin Forerunner 45 wel wat voor je is? We hebben een uitgebreide review geschreven over het hardloophorloge.

Garmin Forerunner 55 – beste prijs/kwaliteit

De Garmin Forerunner 55 is de opvolger van de Garmin Forerunner 45. De Forerunner 55 is wat uitgebreider dan de 45 wat activiteitenprofielen voor het hardlopen betreft. Zo is het mogelijk om het hardloophorloge te gebruiken voor het hardlopen buiten, op de loopband, virtueel hardlopen, op de atletiekbaan en op de binnenbaan.

Garmin Forerunner 55

★★★★★
199,00
181,00
Bol.com
op 5 augustus 2022 20:42

Wat een enorm voordeel is van de Forerunner 55 ten opzichte van de 45, is de batterijduur. Deze is flink verbeterd. In smartwatch-modus gaat het hardloophorloge tot 2 weken mee, in GPS-modus tot 20 uur.

Het hardloophorloge beschikt over een hartslagmeter die je hartslag meet via de pols. Hierdoor krijg je gedurende de hele dag inzicht in je hartslag. Ook is het mogelijk om abnormaal hoge en lage hartslagen te krijgen.

De Garmin Forerunner 55 heeft een ingebouwde GPS-sensor waarvan het signaal is uit te breiden met Glonass of Galileo. Hierdoor zul je een nog nauwkeuriger signaal krijgen.

Wat een nadeel ten opzichte van z’n voorganger is, is dat de Forerunner 55 maar in één maat te krijgen is. De Garmin Forerunner 45 is te krijgen in een 39 mm en 42 mm variant, de Forerunner 55 alleen in 42 mm.

Met de Garmin Forerunner 55 krijg je een aantal mooie inzichten in je hardloopprestaties. Zo is het mogelijk om je VO2max en je max. hartslag te bepalen. Daarnaast krijg je na iedere hardlooptraining een advies over hoe lang je moet herstellen voordat je kan beginnen aan de volgende training.

Voor- en nadelen Garmin Forerunner 55

Goede batterijduur

Kan tegen stootje door gehard glas

Beschikt over bluetooth en ANT+

Goede prijs/kwaliteit verhouding

GPS, Glonass en Galileo

Inzicht in hardloopstatistieken (hersteltijd, max. hartslag, VO2max)

Maar in één maat verkrijgbaar. De voorganger is in twee maten te krijgen.

Geen navigatie

Garmin Forerunner 55 hardloophorloge kopen?

Heb je interesse in de Garmin Forerunner 55? Deze is eenvoudig te bestellen bij verschillende webshops. Hieronder zie je een prijsvergelijker.

Garmin Forerunner 245 – beste uitgebreide hardloophorloge

De Garmin Forerunner 255 is wat ons betreft het beste uitgebreide hardloophorloge. Het is niet voor niets onze favoriet! De Forerunner 255 is de opvolger van de 245 en heeft flink wat verbeteringen gekregen. Door de verbeteringen is het vooral interessanter geworden voor de wat meer fanatieke hardlopers.

Garmin Forerunner 255

349,00
Bol.com
op 5 augustus 2022 20:42

De Garmin Forerunner 255 is te krijgen in twee maten, namelijk 41 mm (255S) en 46 mm (255). De Forerunner 245 was slechts in één maat beschikbaar dus dat is al een verbetering.

Een andere flinke upgrade is de tracking. Zo maakt de Garmin Forerunner 255 het mogelijk om met meerdere satellieten tegelijkertijd verbinding te maken. Dit heet multi-band GNSS. Daarnaast zit er een barometrische hoogtemeter op zodat hoogtes ook nauwkeurig gemeten worden. Ideaal voor trailrunners!

De Forerunner 255 heeft een erg goede batterijduur. Zo gaat deze tot 14 dagen mee in smartwatch-modus, tot 30 uur in GPS-modus en tot 25 uur met multi-band GNSS.

Met het hardloophorloge krijg je inzicht in je VO2max (hardlopen en trail run), hersteltijd na een hardloopsessie, automatisch max. hartslag, trainingsstatus en nog meer.

Het hardloophorloge beschikt uiteraard over een ingebouwde hartslagmeter. Deze meet 24/7 je hartslag. Hierdoor kan je ook inzicht krijgen in de kwaliteit van je slaap en je stressniveau gedurende de dag.

Luister je graag naar muziek tijdens het hardlopen en wil je niet je telefoon mee nemen. Dan is er ook de muziek variant van de Forerunner 255. Deze is helaas wel 50 euro duurder. De Forerunner 255 zelf beschikt over muziekbediening, maar dan zal je wel je telefoon mee moeten nemen.

Voor- en nadelen Garmin Forerunner 255

Beter tegen krassen bestendig door Gorilla Glass

Beschikbaar in twee maten, namelijk 41 mm en 46 mm

Beschikt over navigatie

Multi-band GNSS en barometrische hoogtemeter voor uitstekende tracking

VO2max inschatting voor hardlopen en trail running

Er is een aparte editie met interne muziekspeler, maar dan betaal je wel nog eens 50 euro meer.

Garmin Forerunner 255 hardloophorloge kopen?

Interesse in de Garmin Forerunner 255? Dit hardloophorloge kan bij meerdere webshops worden gekocht. Hieronder zie je een prijsvergelijker.

Polar Pacer – beste Polar hardloophorloge voor beginners

De Polar Pacer is een hardloophorloge van het merk dat vooral geschikt is voor beginners. Het hardloophorloge heeft een slank en dun ontwerp en daarnaast weegt het slechts 40 gram. Dit zorgt voor maximaal comfort.

Polar Pacer

156,00
Bol.com
op 5 augustus 2022 20:42

Het hardloophorloge heeft een mooi design, dat is iets waar Polar veel waarde aan hecht. Het horloge is bestendig tegen krassen doordat het over Gorilla Glass beschikt.

De Polar Pacer beschikt over alle noodzakelijke basisfuncties waar een hardloophorloge over moet beschikken. Zo zit er een stopwatch op, een intervaltimer, kan je je rondetijden, afstand en tempo meten.

Het hardloophorloge beschikt over een ingebouwde GPS- en hartslagsensor. De sensor ondersteunt GPS, Glonass, Galileo en QZSS satelliet systemen. Met behulp van de ingebouwde hartslagsensor kan je 24/7 je hartslag meten. Zo meet je je hartslag tijdens het hardlopen maar ook als je niet aan het sporten bent. Zo kan je ook inzicht krijgen in de kwaliteit van je slaap.

De Polar Pacer beschikt over een erg goede batterij. Het hardloophorloge gaat tot 35 uur mee met volledige GPS en hartslagmeting ingeschakeld en tot 100 uur in energiezuinige modus.

Luister je graag muziek tijdens het hardlopen? De Polar Pacer beschikt over muziekbediening. Je zal nog wel je telefoon mee moeten nemen.

Voor- en nadelen Polar Pacer

Beter tegen krassen bestendig door Gorilla Glass

Kan verbinding maken met GPS, Glonass, Galileo en QZSS satellieten

Erg goede batterijduur die tot 35 uur mee gaat met GPS en hartslagmeting ingeschakeld

Beschikt over optische hartslagmeting op de pols

Heeft alle basisfuncties die een beginnende hardloper nodig heeft

Slechts in één maat te krijgen, namelijk een horlogekast van 45 mm breedte

Het hardloophorloge is te beperkt voor fanatieke hardlopers

Polar Pacer hardloophorloge kopen?

Wil je de Polar Pacer aanschaffen? Deze kan bij meerdere webshops worden gekocht. Hieronder zie je een prijsvergelijker.

Polar Pacer Pro – beste Polar hardloophorloge voor fanatiekelingen

De Polar Pacer Pro is een geavanceerd hardloophorloge. Het zit eigenlijk al in de naam. Het is vooral geschikt voor de fanatieke en gevorderden hardlopers.

Polar Pacer Pro

★★★★★
265,00
Bol.com
op 5 augustus 2022 20:42

De Polar Pace Pro beschikt over alle functies die de Polar Pacer heeft. Ook is het vergelijkbaar qua design, gewicht en batterij. De Pacer Pro weegt namelijk evenveel als de Pacer en de batterijduur is ook van dezelfde kwaliteit.

Naast veel overeenkomsten beschikt de Pacer Pro over nog een aantal andere features. Zo is het mogelijk om je VO2max te meten. Als je naar een bepaald doel toewerkt is dit wel een fijne feature, zo weet je of je de goede kant op gaat en of je conditie aan het verbeteren is.

Ook beschikt de Pacer Pro over navigatie, turn-by-turn om specifiek te zijn. Zo kan je een koppeling maken met Komoot en via die app routes importeren die je kan gebruiken voor je volgende rondje hardlopen.

Als laatste beschikt het hardloophorloge nog over een barometrische hoogtemeter. Met behulp van deze hoogtemeter worden de hoogtemeters nauwkeuriger ingeschat. Erg fijn voor de trail runners. Beschikt een horloge namelijk niet over een hoogtemeter dan wordt het ingeschat op basis van GPS, maar dat is minder nauwkeurig.

Voor- en nadelen Polar Pacer Pro

Beter tegen krassen bestendig door Gorilla Glass

Kan verbinding maken met GPS, Glonass, Galileo en QZSS satellieten

Erg goede batterijduur die tot 35 uur mee gaat met GPS en hartslagmeting ingeschakeld

Kan VO2max meten

Beschikt over barometrische hoogtemeter

Beschikt over navigatie

Slechts in één maat te krijgen, namelijk een horlogekast van 45 mm breedte

Minder goede prijs/kwaliteit verhouding dan vergelijkbare hardloophorloges, bijv. van Garmin

Polar Pacer Pro hardloophorloge kopen?

Heb je interesse in het aanschaffen van de Polar Pacer Pro? Deze kan bij meerdere webshops worden gekocht. Hieronder zie je een prijsvergelijker.

Wat is een hardloophorloge?

Een hardloophorloge is een sporthorloge, maar dan anders in de markt gezet. Zo heeft Garmin de Forerunner serie die in z’n geheel gericht is op het maken van hardloophorloges. De sporthorloges in de Forerunner serie kunnen ook gebruikt worden voor andere sporten, maar de focus is vooral hardlopen.

Tegenwoordig beschikken alle hardloophorloges wel over een ingebouwde GPS- en hartslagsensor. Het verschil zit ‘m vooral in de inzichten die je terugkrijgt. Sommige hardloophorloges geven weinig inzichten en anderen geven je inzichten over prestatiestatistieken zoals je max. HS, VO2max, hersteltijd en meer.

Het is goed om jezelf af te vragen wat je precies nodig hebt en goed te kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding van ieder hardloophorloge.

Waarom een hardloophorloge gebruiken?

Voordat je een hardloophorloge gaat kopen doe je er wel goed aan om jezelf de vraag te stellen waarom je er een zou willen. Het goedkoopste alternatief is natuurlijk hardlopen met je telefoon. Met behulp van je telefoon en een app als Strava kan je je afstand meten, je gelopen tijd en je tempo. Maar, een telefoon in de hand is niet zo goed voor je houding en kan eventueel blessures opleveren. Het is daarom een verstandige keuze om over te gaan naar een hardloophorloge zodra je besloten hebt dat je vaker wilt gaan hardlopen. Een goed hardloophorloge is namelijk niet goedkoop.

man met hardloophorloge
Waar let je op bij de aanschaf van een hardloophorloge?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een goed hardloophorloge?

Als je op zoek bent naar een nieuw hardloophorloge zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Voor iedere hardloper, of je nu beginner bent of wat meer ervaren, de belangrijkste functie is GPS. Als er geen GPS sensor op zit kan je tijdens het hardlopen niet zien hoe hard je gaat. Wil je een beetje gericht gaan trainen dan is het wel handig dat je kan zien hoe hard je gaat tijdens het hardlopen.

Naast GPS is een hartslagmeter ook belangrijk, vooral voor de ervaren hardlopers die op bepaalde hartslagzones trainen. Ook als je je VO2max wilt meten is een hartslagmeter essentieel.

Hardloophorloge met GPS, GLONASS & Galileo

Tegenwoordig beschikt ieder sporthorloge wel over een GPS sensor. Beschikt een sporthorloge hier niet over, dan is het eerder een activity tracker te noemen dan een sporthorloge. GPS is het meest gebruikte satellietplaatsbepalingssysteem en werkt vooral goed op vlakke omgevingen. GPS maakt het mogelijk om je positie te bepalen tijdens het hardlopen, wandelen, fietsen en zwemmen. GPS heeft een nauwkeurigheid van 3 tot 5 meter.

Een aantal horloges in het rijtje hierboven beschikken, naast GPS, ook over de mogelijkheid om te verbinden met GLONASS of Galileo. Door naast GPS ook te verbinden met GLONASS wordt je positie vooral nauwkeuriger als je in de bergen of in de bossen bent. Galileo is een satelliet die nog niet overal beschikbaar is, maar zodra deze beschikbaar komt zal GPS + Galileo de meest nauwkeurige combinatie zijn. De verwachting is dat deze combinatie je locatie tot op de meter nauwkeurig kan bepalen. Op deze manier kun je nog preciezer je prestaties tracken.

Ben je een echte prestatiegerichte hardloper? Dan kan je beter kiezen voor een hardloophorloge dat beschikt over tracking via GPS, GLONASS en Galileo.

Geïntegreerde hartslagmeter

Net als GPS beschikken alle goede hardloophorloges inmiddels wel over een hartslagsensor op de pols. De ene hartslagmeter is wat beter dan de andere, maar ze werken allemaal. Voor de beginnende hardloper is het kunnen meten van je hartslag tijdens het hardlopen leuk, zo kan je achteraf ook wat leuke inzichten krijgen.

Voor de ervaren hardloper is het eigenlijk wel een must. Door middel van het meten van je hartslag tijdens het hardlopen krijg je mooie inzichten, over je VO2max, je gemiddelde en je maximale hartslag. Aan de hand van deze statistieken kan je enigszins bepalen wat voor tempo je aan kan in een wedstrijd. De hartslagmeting om je pols is niet altijd heel nauwkeurig. Wil je zo nauwkeurig mogelijke inzichten dan raden we aan om een hartslagband te gebruiken. Alle Garmin horloges uit bovenstaand rijtje beschikken over ANT+, hierdoor kan je een hartslagband koppelen. Mocht je dit graag willen, kijk dan naar een van de sporthorloges van Garmin.

Activiteitenprofielen voor het hardlopen

Als je een hardloophorloge wilt aanschaffen is het goed om van te voren even na te gaan op welke plekken je allemaal gaat hardlopen. Buiten, binnen of op de atletiekbaan? Ga je alleen buiten hardlopen dan hoef je niet een heel uitgebreid hardloophorloge te hebben wat betreft aantal sporten/activiteitenprofielen. Ga je wel eens binnen hardlopen op de loopband, dan is het handig als je daar een apart activiteitenprofiel voor hebt. Als dat er niet op zit, dan kan je hardlopen op de loopband niet goed meten.

goed hardloophorloge

Wat voor merken hardloophorloges zijn er?

Er zijn veel sporthorloge fabrikanten, maar de bekendste drie zijn toch wel Garmin, Polar en Suunto. Garmin en Polar zijn de grootste twee en zij maken ook specifiek sporthorloges voor het hardlopen. Suunto daarentegen maakt vooral multi-sporthorloges, maar een aantal van die sporthorloges zijn wel erg geschikt voor het hardlopen. Lees hierover meer in ons artikel over de beste Suunto hardloophorloges.

Garmin is bekend geworden door het maken van navigatiesystemen en gps producten. Tegenwoordig is het een van de grootste fabrikanten van gps-producten in de wereld. De tracking van de sporthorloges van Garmin is erg nauwkeurig en ook de navigatie, denk maar aan de multi-band GNSS optie.

Polar is vooral bekend geworden door de ontwikkeling van hartslagmeters voor het hardlopen en wielrennen. De hartslagmeting op de sporthorloges van Polar is erg accuraat en een van de betere in de markt.

Vind je een zo nauwkeurig mogelijke tracking via GPS het belangrijkst, dan ben je wellicht wat meer tevreden over Garmin. Vind je hartslagmeting belangrijker, dan is Polar misschien meer wat voor je. Maar of je nu voor Polar of Garmin kiest, bij beide zit je goed. Beide merken maken uitstekende sporthorloges met goede GPS en hartslagsensoren.

Hardlopen met muziek

Ga je graag hardlopen met muziek? Dan zijn bovenstaande hardloophorloges wat minder geschikt. Althans, alleen de Garmin Forerunner 255 Music beschikt over een geïntegreerde muziekspeler.

Andere hardloophorloges uit onze top 5 hebben geen interne muziekspeler, dus je zal je telefoon mee moeten nemen als je gaat hardlopen en via bluetooth kan er dan muziek afgespeeld worden. Het moeten meenemen van je telefoon is alleen maar extra gewicht en kan onhandig zijn.

Ben je iemand die altijd naar muziek luistert tijdens het hardlopen? Dan is een hardloophorloge met een interne muziekspeler het wel waard. Je kan voor de Garmin Forerunner 255 Music kiezen, die je eerder hierboven in onze top 5 voorbij hebt kunnen zien komen, maar zijn voorganger de Garmin Forerunner 245 Music is ook een goede keuze.

Ben je nog op zoek naar goede oordopjes voor tijdens het hardlopen? Lees dan eens onze blog over de beste hardloop oordopjes.

hardlopen met muziek
Garmin Forerunner 255 Music: interne muziekspeler

Beste hardloophorloge voor heren

Voor heren is het niet moeilijk een goed hardloophorloge te vinden die ook nog eens fijn zit. Veel modellen van Garmin, Polar of andere sporthorloge merken zien er sportief uit. Sporthorloges zijn in verschillende maten te krijgen, zo zijn er verschillende horlogebandjes en kan er gekozen worden voor een klein of groter scherm. Het is net waar je voorkeur naar uit gaat.

Het design van een hardloophorloge speelt natuurlijk ook nog een rol. Zo maakt Garmin vooral stoere robuuste sporthorloges en Polar legt net wat meer nadruk op het design. Uiteindelijk is het natuurlijk persoonlijke voorkeur wat je mooi vind qua design. Gelukkig maken de sporthorloge fabrikanten tegenwoordig de modellen beschikbaar in verschillende kleuren.

Beste hardloophorloge voor dames

Het is niet onze bedoeling om iemand te beledigen, maar over het algemeen hebben vrouwen wat smallere polsen. Hierdoor zullen niet alle sporthorloges geschikt zijn, qua maat van de polsband niet maar de horlogekast speelt natuurlijk ook een rol. Een te grote horlogekast is niet prettig om een smalle pols.

Gelukkig zijn er hardloophorloges die in verschillende maten te krijgen zijn. Eentje daarvan is de Garmin Forerunner 45 die terugkomt in onze top 5. Dit hardloophorloge is te krijgen in een kleine en normale variant.

Naast de grootte van de horlogekast en polsband speelt het design ook een rol. Sommige sporthorloges zijn te krijgen in kleuren als wit, roze en rosé goud. Dit zijn kleuren die wat eerder bij vrouwen in de smaak zullen vallen.

Als laatste kan je nog denken aan het kunnen meten van je menstruatiecyclus. Sommige sporthorloges hebben de mogelijkheid om dit te meten. Sporthorloges met deze mogelijkheid zijn al een stuk interessanter voor dames.

Een goed voorbeeld van een sporthorloge die wat meer gericht is op vrouwen, is deGarmin Vívoactive 4s. Dit sporthorloge valt binnen deVívoactive serie van Garmin, die wat meer gericht is op design.

Meer dan alleen hardlopen?

Zoek je iets waar je meer sporten mee kunt meten dan alleen het hardlopen? Bekijk dan eens onze blog over de beste sporthorloges. In deze blog kijken we verder dan alleen het hardlopen en hebben we een selectie gemaakt van sporthorloges die voor meer sporten te gebruiken zijn. De hardloophorloges uit onze top 5 hierboven kunnen ook meer meten, maar we hebben hierbij vooral gefocust op de mogelijkheden voor het hardlopen.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we je voldoende hebben kunnen adviseren over de beste hardloophorloges. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben na het lezen van dit artikel, dan horen we dit graag in de reacties.

2 gedachten over “Top 5 beste Hardloophorloges van 2022”

 1. LS.

  Vreemd dat vooral Garmin horloges ter sprake komen. Lijkt me dan toch een gesponsorde lijst. Ook lijkt het erop dat muziek en binnenkomende berichten belangrijke features zijn van een horloge. Terwijl ik nou juist op zoek ben naar lap/split tijden en dat soort dingen…

  Beantwoorden
  • Hoi Herman,

   Dank voor je reactie. Het is geen gesponsorde blog. De reden dat er meer Garmin horloges in onze top 5 voorkomen dan Polar is omdat Garmin meer horloges heeft die zich écht op het hardlopen richten. Polar heeft vooral veel multisport horloges, die overigens ook geschikt zijn voor het hardlopen.
   Wij merken zelf dat Garmin wat beter is voor puur alleen hardlopen. Mocht je interesse hebben in Polar, bekijk dan eens onze blog over de beste sporthorloges. Hier komt Polar wat vaker terug.

   Ik zal het artikel nog eens herzien, het is niet juist als het overkomt dat binnenkomende berichten en muziek afspelen de belangrijkste features zijn.
   Alle hardloophorloges uit onze top 5 zijn geschikt voor het meten van rondetijden, afstand, snelheid, etc. De belangrijke functies voor het hardlopen zitten er op.

   Succces met het vinden van het juiste hardloophorloge!

   Groetjes,

   Robin

   Beantwoorden

Plaats een reactie