Ontdek de 3 beste Suunto hardloophorloges

Ben je op zoek naar een hardloophorloge van het merk Suunto? Eerder schreven we al een artikel over de beste hardloophorloges. In dit artikel bekijken we de beste hardloophorloges van Suunto.

Beste 3 Suunto hardloophorloges

We hebben de beste 3 hardloophorloges van Suunto op een rijtje gezet. Wil je meer weten over de sporthorloges, lees dan vooral even verder. Hieronder gaan we kort in op de verschillende hardloophorloges.

Suunto hardloophorloges – korte beschrijvingen

Hieronder kun je korte beschrijvingen en voor- en nadelen van de beste sporthorloges van Suunto vinden.

Suunto 5 Peak

Suunto 5 Peak Grijs/Grijs

★★★★★
272,00
Coolblue.nl
op 8 augustus 2022 20:18

De Suunto 5 Peak is een lichtgewicht (39 gram) en compact sporthorloge met een horlogekast van 43 mm. Het sporthorloge is te gebruiken voor verschillende sporten, waaronder hardlopen. Het is zeer geschikt voor het hardlopen aangezien het beschikt over een GPS- en hartslagsensor, navigatie, functie voor intervaltraining, inzicht in hartslagzones en hersteladvies.

Het GPS signaal op de Suunto 5 kan je naar verschillende niveaus instellen, namelijk laag, midden en hoog. Op basis van de kwaliteit van het signaal verbruik je sneller je batterij. Zo gaat de batterij 20 / 40 / 100 uur mee in GPS-modus. Weet wel dat, des te lager het GPS signaal, des te minder nauwkeurig je het gemiddelde tempo zal zien op je hardloophorloge.

Het hardloophorloge meet via de pols je hartslag. Op basis hiervan krijg je verschillende inzichten, zo heb je inzicht in je hartslag, je hersteladvies na een training, je VO2max kan je meten, de kwaliteit van je slaap, het verbrande aantal calorieën en nog meer.

Voor- en nadelen Suunto 5

Lichtgewicht en compact

Ingebouwde GPS- en hartslagsensor

Beschikt over navigatie

Goede batterijduur

Ingebouwde muziekspeler

Mogelijkheid om VO2max voor hardlopen te meten

Glas is gemaakt van plastic, waardoor het gevoelig is voor krassen.

Suunto 5 hardloophorloge kopen?

Heb je interesse in de Suunto 5? De Suunto 5 is in verschillende designs te krijgen. Klik op “bekijk” om de juiste te vinden.

Suunto 7

Suunto 7 Zwart

★★★★★
368,99
Coolblue.nl
op 8 augustus 2022 20:18

De Suunto 7 is een smartwatch gemaakt voor sporters. Het horloge beschikt over Wear OS van Google. Doordat het een smartwatch is kan je er meerdere apps op kwijt, denk aan Spotify, Strava, Google Pay, en meer.

De Suunto 7 is vooral geschikt voor hardlopers die op zoek zijn naar een sporthorloge met een mooi design, die goed is in het tracken van dagelijkse activiteiten (slaap, calorieverbruik) en die gebruikt kan worden voor het tracken van sporten. Een van die sporten is natuurlijk hardlopen en er zitten zeker wat functies op waar een hardloper wat aan heeft, denk aan intervaltraining, hartslagzones, routeregistratie, navigatie, maar de meer geavanceerde functies zitten er niet op. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om je VO2max te meten.

Voor- en nadelen Suunto 7

Krasbestendig doordat de kast gemaakt is van Stainless steel en het scherm van Gorilla Glass

Ingebouwde GPS- en hartslagsensor

Beschikt over navigatie

Goede batterijduur

Ingebouwde muziekspeler. Met Spotify ook mogelijk om offline muziek te luisteren.

Het horloge is met een horlogekast van 50 mm erg groot

VO2max meting niet mogelijk

Suunto 7 hardloophorloge kopen?

Heb je interesse in de Suunto 7? De Suunto 7 is in verschillende designs te krijgen. Klik op “bekijk” om de juiste te vinden.

€368,99
Coolblue.nl

Suunto 9 Peak

Suunto 9 Peak Zilver/Blauw

★★★★★
569,00
Coolblue.nl
op 8 augustus 2022 20:18

Suunto 9 Peak is het meest geavanceerde sporthorloge van het merk. Het is een lichtgewicht sporthorloge die slechts 62 gram weegt en daarnaast is de horlogekast 43 mm. Het glas is gemaakt van Sapphire, wat het sporthorloge zeer kras bestendig maakt.

De Suunto 9 is vooral geschikt voor trail runners en fanatieke hardlopers. Dit is vanwege de erg goede batterijduur en de barometer die in het sporthorloge zit. Dit zijn vooral de verschillen ten opzichte van de Suunto 5. Zoek je graag de hoogtes op, dan is een barometer ideaal aangezien die erg nauwkeurig je hoogtemeters meet. Wanneer een sporthorloge niet over een barometer beschikt wordt dit namelijk via het GPS signaal gemeten.

Naast een erg goede batterij en barometer beschikt de Suunto 9 ook over een ingebouwde GPS- en hartslagsensor, kan het je dagelijkse activiteiten meten, hartslagzones inschatten, hersteladvies geven en je VO2max meten.

Voor- en nadelen Suunto 7

Glas gemaakt van Sapphire waardoor erg kras bestendig

Ingebouwde GPS- en hartslagsensor

Barometrische hoogtemeter

Erg goede batterijduur

VO2max meting mogelijk

Prijzig

Suunto 9 hardloophorloge kopen?

Heb je interesse in de Suunto 9? De Suunto 9 is in verschillende designs te krijgen. Klik op “bekijk” om de juiste te vinden.

Het merk ‘Suunto’

Suunto is een Fins bedrijf dat is opgericht in 1936. Het allereerste product dat gemaakt werd door het bedrijf was een kompas. Later zijn ze duikapparatuur gaan maken en dit is waar ze bekend om zijn geworden. Tegenwoordig maken ze ook sporthorloges. De beste sporthorloges zijn hierboven terug te vinden, deze zijn overigens erg geschikt voor het hardlopen. Wel goed om te weten is dat Suunto vooral multisporthorloges maakt, zo kan ieder sporthorloge voor meer dan 80 sporten gebruikt worden. Niet alleen voor het hardlopen dus. Merken als Garmin en Polar, maken wel speciale sporthorloges voor het hardlopen.

Welke features hebben Suunto hardloophorloges?

Er zijn een aantal features, ofwel technologieën, waar de sporthorloges van Suunto over beschikken. Hieronder hebben we ze kort toegelicht.

Suunto FusedSpeed™

FusedSpeed is een feature die op de sporthorloges van Suunto te vinden is. Deze feature zit op de 5, 7 en 9 modellen. De FusedSpeed is een feature waarbij er zowel snelheid wordt gemeten via de GPS als via de polsversnellingssensor die op de sporthorloges zit.

Je zal het meeste profijt hebben van deze feature als er veel schommelingen zitten in de snelheid, bijvoorbeeld tijdens een intervaltraining of als je loopt op ongelijkmatig terrein. Als de GPS tijdelijk zou uitvallen dan nog blijf je nauwkeurige snelheidsmetingen zien dankzij de polsversnellingssensor.

SuuntoPlus™ Ghost runner

De SuuntoPlus feature is te vinden op de 5 en 9 modellen. De Ghost Runner helpt je om een doeltempo in te stellen en tijdens het hardlopen zie je constant de afstand tot de Ghost Runner of hoe ver je er voor zit.

Door de Ghost Runner krijg je het idee alsof je tegen iemand aan het hardlopen bent. Een soort van wedstrijd. Stel je wilt een bepaalde tijd lopen over 5km dan is de Ghost Runner een fijne feature om hierbij te helpen.

Suunto FusedTrack™

Suunto FusedTrack™ is een feature die op de Suunto 9 zit. Deze feature zorgt er voor dat de batterij op een slimme manier gebruikt wordt tijdens het hardlopen en trailrunnen.

hardloophorloge suunto

Suunto hardloophorloge kopen? Houd hier rekening mee

Wil je een sporthorloge voor het hardlopen kopen van het merk Suunto, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Hieronder zullen we deze kort toelichten.

Type hardloper

Ga bij je zelf even na wat voor type hardloper je bent en/of wat je niveau is. Ben je een trail runner, dan zouden adviseren we je om voor de Suunto 9 te gaan aangezien deze een barometrische hoogtemeter heeft. Als je in de bossen gaat trailen dan is dit wel een gewenste feature. Ben je een beginnende hardloper, dan heb je aan de Suunto 5 meer dan genoeg.

Gebruik

Wil je het sporthorloge alleen voor het sporten gebruiken of ook overdag je activiteiten meten, zoals het aantal stappen of je slaapgebruik. Dan kan je evt. de Suunto 7 overwegen, aangezien dit een smartwatch is. Focus ligt bij de Suunto 7 niet alleen op sporten, maar op meer dan dat.

Gewicht en grootte

Goed om rekening te houden met het gewicht en de grootte van de horlogekast van het sporthorloge. Alle hardloophorloges van Suunto hebben een horlogekast van groter dan 43 mm. Heb je een smalle pols, dan zal dit wellicht niet zo mooi staan. Goed om hier van te voren even over na te denken.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van de hardloophorloges van het merk Suunto. Heb je nog vragen of opmerkingen na het lezen, laat dan gerust een reactie achter hieronder.

Plaats een reactie