Artefit compressiebroek review: mijn eigen ervaring

Van ISKO VITAL hebben wij de Artefit compressiebroek ontvangen om deze te mogen testen. Wil je meer weten over deze compressiebroek en mijn ervaring hierover? Lees dan vooral de review hieronder.

Artefit compressie legging

De compressie legging van Artefit is gemaakt om prestaties en herstel te bevorderen. De compressiebroek beschikt over de RHEACT™ technologie. Deze technologie van ISKO VITAL is een geweven compressietechnologie. Door RHEACT™ wordt er een maximaal compressieniveau bereikt zodat de spieren gestabiliseerd worden, de bloedcirculatie verbeterd en het herstel bespoedigd wordt.

De compressiebroek van Artefit is ideaal voor trainingen van lage en hoge intensiteit, zoals bij het hardlopen. Daarnaast is de broek ook prettig tijdens het reizen en rusten na het sporten.

Aantal voordelen Artefit compressiebroek

De compressie legging van Artefit heeft een aantal voordelen:

  • Biedt tot 12 uur lang compressie
  • Ademende vochtafvoerende geweven stof
  • De broek biedt veel bewegingsvrijheid door de 4-way stretch
  • De compressiebroek gaat 4x langer mee dan vergelijkbare broeken door de sterkte van de stof

Mijn ervaring met de Artefit compressie legging

Ik heb de Artefit compressie legging kunnen testen. Voor, na en tijdens het hardlopen. Ik zal mijn ervaringen hieronder delen.

Pasvorm

Bij het aantrekken van de broek merkte ik gelijk dat het om een compressiebroek ging. De broek was namelijk vrij lastig aan te trekken. Maar goed, dit is alleen maar een positief signaal dat er compressiestof in de broek zit.

De compressie legging heeft in ieder geval een erg fijne fit. Er zit inderdaad stretch in wat voor een fijne pasvorm zorgt. Mocht je de compressiebroek van Artefit willen bestellen dan is het goed om even te kijken wat de juiste maat is. De juiste maat vind je door de omtrek van je kuit en heupen te meten.

Artefit compressiebroek zijkant

De compressie legging beschikt over twee zakken die te vinden zijn aan de buitenkant van de benen. Dit is erg fijn mocht je kleine items mee willen nemen, zoals een sleutel, gelletje of je telefoon.

Artefit legging tijdens het hardlopen

Ik heb de compressie legging natuurlijk getest tijdens het hardlopen. De stretch die in de stof zit die zorgt voor een fijne fit en dit merk je ook tijdens het hardlopen.

Het enige nadeel dat ik heb opgemerkt zijn de lange koorden die aan de broek zitten. Deze heb ik niet nodig gehad om de broek strak te trekken en ze zitten dan redelijk in de weg.

Volgens de website van ISKO VITAL werkt de compressie in de broek bottom-up. Dat wil zeggen, dat de compressie het beste werkt in het onderbeen en minder wordt naar boven toe. Tijdens het hardlopen heb ik het zelf zo alleen niet ervaren, wat wel gek is. Ik voelde vooral druk rond mijn heupen, bovenbenen en net boven mijn knieën.

Ik heb de compressiebroek na het hardlopen nog even aangehad ter bevordering van het herstel. In totaal zo’n 2,5 uur en de compressie bleef constant hetzelfde werken. Volgens de website van ISKO VITAL werkt het nog langer, tot 12 uur zelfs.

Artefit compressiebroek voorkant

Conclusie: Artefit compressie legging review

Ik ben erg tevreden over de compressie legging van Artefit. De broek heeft een comfortabele fitting en zorgt voor goede compressie. Daarnaast heeft de legging, naar mijn mening, een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Ik heb eerder een compressiebroek van Fusion getest en ook een van CW-X. De compressiebroek van Fusion is duurder dan die van Artefit, maar is wel beter. Als in, ik merk nog meer compressie bij de broek van Fusion. Maar goed, daar betaal je wel voor. Namelijk zo’n 30-40 euro meer.

De compressiebroek van CW-X daarentegen is een stuk duurder dan die van Artefit. CW-X heeft ook een compressiebroek maar een iets andere werking. Zo zit er kinesio taping in de broek verwerkt. Dit zorgt voor een andere soort compressie, vooral erg behulpzaam bij een lopersknie. Voor wat meer algemene compressie over het hele been is de compressiebroek van Artefit fijner.

Voor wie is de compressie legging van Artefit geschikt?

Een compressiebroek is fijn om te hebben als hardloper. Deze zorgt namelijk voor een beter herstel en bevorderd prestaties tijdens het hardlopen.

De compressie legging van Artefit kan gebruikt worden bij meerdere sporten en daarnaast is de legging ook fijn om te dragen na het sporten. Draag je de legging na het sporten dan kan dit het herstel bevorderen. Doordat de compressiebroek veel stretch bevat kan deze prima gedragen worden als alternatief voor een joggingbroek.

Tijdens het hardlopen heb ik vooral compressie boven mijn knieën, in mijn bovenbenen en rondom mijn heupen ervaren. Niet echt in mijn kuiten. Ik zou zelf daarom voor compressiekousen gaan als ik naar ondersteuning voor mijn kuiten op zoek ben. Voor ondersteuning in het gebied tussen de knieën en heupen is de legging van Artefit erg geschikt.

Interesse in de compressie legging van Artefit?

Heb je interesse in de compressie legging van Artefit? Wil je meer weten over de werking van de broeken? Op de website van ISKO VITAL is hier meer over te lezen.

In de webshop van ISKO VITAL zijn verschillende compressiebroeken te krijgen, zowel voor dames als heren. Naast compressiebroeken zijn er meerdere compressie producten te vinden.

Bekijk hier de compressiebroek van Artefit

We zijn nu aan het einde gekomen van deze review. Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van de compressiebroek van Artefit. Heb je nog vragen of opmerkingen na het lezen van deze review, laat dan een reactie achter hieronder.

Plaats een reactie