Ontdek de 3 beste Polar hardloophorloges

Eerder schreven we al een artikel over de beste hardloophorloges. In dit artikel kijken we naar de beste Polar hardloophorloges, welke features er op de hardloophorloges van Polar zitten en wat het merk Polar zo goed maakt.

Beste 3 Polar hardloophorloges

We hebben de beste 3 hardloophorloges van het merk Polar op een rijtje gezet. Wil je meer weten over de hardloophorloges, lees dan vooral even verder. Hieronder gaan we kort in op de verschillende sporthorloges.

Polar hardloophorloges – korte beschrijvingen

Hieronder kun je korte beschrijvingen en voor- en nadelen van de beste sporthorloges van Polar vinden.

Polar M430

Polar M430

★★★★★
204,99
Bol.com
op 6 augustus 2022 08:26

De Polar M430 is het meest basic hardloophorloge uit onze top 3. Het is daarom vooral geschikt voor beginnende hardlopers.

De Polar M430 is te krijgen in twee maten, namelijk de S en M&L. Hierdoor zou dit hardloophorloge voor iedereen geschikt moeten zijn, voor smalle en grote polsen.

Het hardloophorloge beschikt over een ingebouwde hartslagmeter en GPS sensor. De hartslagmeter meet gedurende de hele dag je hartslag via de pols. Hierdoor kan je direct je hartslag zien tijdens het hardlopen. Met behulp van de ingebouwde GPS sensor meet je je afstand, gelopen route, tempo en snelheid.

De Polar M430 beschikt over een goede batterij die lang mee gaat, zo kan je de low power modus aanzetten voor een langere batterijduur. De low power modus heeft wel effect om de nauwkeurigheid van de GPS. Zo wordt niet constant je snelheid gemeten, maar iets minder vaak. Hoef je niet constant inzicht in je snelheid/tempo, dan is dit een ideale functie aangezien je batterij langer mee gaat. Tijdens een intervaltraining is het wat minder geschikt, maar tijdens een duurloop kan het prima.

Voor- en nadelen Polar M430

Duidelijke display en data goed af te lezen

Te verkrijgen in 2 maten (S en M&L)

Goede GPS en hartslagmeting

Batterijduur is goed en gaat lang mee

Gebruiksvriendelijk hardloophorloge

Opladen van de batterij duurt lang

Stop knop moet 3 seconden ingedrukt worden voordat timer stopt

Polar M430 hardloophorloge kopen?

Heb je interesse in de Polar M430. Deze kan je eenvoudig bestellen bij Bol.com.

€204,99
Bol.com

Polar Pacer

Polar Pacer

★★★★★
156,00
Bol.com
op 6 augustus 2022 08:26

De Polar Pacer is een van de nieuwste hardloophorloges van het merk en is erg geschikt voor beginnende hardlopers. Het hardloophorloge heeft een slank en dun ontwerp en weegt slechts 40 gram.

Polar hecht veel waarde aan het design van de sporthorloges die het merk maakt, zo ook voor de Polar Pacer. Het heeft een mooi slank design en het scherm is daarnaast zeer krasbestendig door het Gorilla Glass.

De Polar Pacer beschikt over alle noodzakelijke basisfuncties die je op een hardloophorloge wilt zien. Zo zit er een stopwatch op, een intervaltimer, kan je je rondetijden, afstand en tempo meten.

Het hardloophorloge beschikt over een ingebouwde GPS- en hartslagsensor. De sensor ondersteunt GPS, Glonass, Galileo en QZSS satelliet systemen. Met behulp van de ingebouwde hartslagsensor kan je gedurende de dag constant je hartslag meten. Zo meet je je hartslag tijdens het hardlopen maar ook tijdens andere dagelijkse activiteiten, waaronder je slaap.

Het hardloophorloge beschikt over een hele goede batterij. Zo gaat deze tot 35 uur mee met volledige GPS en hartslagmeting ingeschakeld en tot 100 uur in energiezuinige modus.

Voor- en nadelen Polar Pacer

Krasbestendig door Gorilla Glass

Kan verbinding maken met GPS, Glonass, Galileo en QZSS satellieten

Goede batterijduur die tot 35 uur mee gaat met GPS en hartslagmeting ingeschakeld

Beschikt over optische hartslagmeting op de pols

Beschikt over alle basisfuncties die een beginnende hardloper nodig heeft

Slechts in één maat te krijgen, namelijk een horlogekast van 45 mm breedte

Het hardloophorloge is te beperkt voor fanatieke hardlopers

Polar Pacer hardloophorloge kopen?

Heb je interesse in het Polar Pacer hardloophorloge? Deze kan je eenvoudig bestellen bij Bol.com en Coolblue.

Polar Pacer Pro

Polar Pacer Pro

★★★★★
265,00
Bol.com
op 6 augustus 2022 08:26

De Polar Pacer Pro is, net als de Pacer, een van de nieuwste hardloophorloges van het merk. De Polar Pacer Pro is gericht op de fanatieke hardlopers en is net wat geavanceerder dan de Pacer.

De Polar Pacer Pro beschikt over alle functies die de Pacer ook heeft, zo heeft het hardloophorloge dezelfde batterijduur, is het vergelijkbaar qua design en is het net zo licht van gewicht. Het verschil is dat de Pacer Pro meer geschikt is voor de fanatieke hardloper, vanwege een aantal features.

Een van de features is de mogelijkheid om je VO2max te meten. Dit is vooral fijn om inzicht in te hebben als je naar een bepaald doel toe aan het werken bent. Als je VO2max hoger wordt, dan weet je dat je beter aan het worden bent.

Een andere fijne feature is turn-by-turn navigatie. Zo is het mogelijk om een koppeling te maken met Komoot en via die app routes te importeren. Als je je bevindt in een onbekende omgeving is zoiets ideaal!

Een laatste feature waar de Pacer Pro over beschikt is een barometrische hoogtemeter. Dit is vooral ideaal voor de trail runners. Met behulp van een barometrische hoogtemeter worden hoogtemeters nauwkeuriger ingeschat en aangezien trail runners nogal wat hoogtemeters maken is dit een fijne feature. Een hardloophorloge wat geen barometrische hoogtemeter heeft gebruikt GPS om hoogtemeters in te schatten, maar dat is minder nauwkeurig.

Voor- en nadelen Polar Pacer Pro

Krasbestendig door Gorilla Glass

Kan verbinding maken met GPS, Glonass, Galileo en QZSS satellieten

Goede batterijduur die tot 35 uur mee gaat
met GPS en hartslagmeting ingeschakeld

Inzicht in je VO2max

Beschikt over een barometrische hoogtemeter

Beschikt over navigatie

Slechts in één maat te krijgen, namelijk een horlogekast van 45 mm breedte

Minder goede prijs/kwaliteit verhouding dan vergelijkbare hardloophorloges, bijv. van Garmin

Polar Pacer hardloophorloge kopen?

Heb je interesse in het Polar Pacer hardloophorloge? Deze kan je eenvoudig bestellen bij Bol.com en Coolblue.

Het merk ‘Polar’

Polar is een Fins bedrijf dat is opgericht in het jaar 1977. Polar is wereldmarktleider op het gebied van draadloze hartfrequentiemeters. Het bedrijf is vooral bekend geworden door de hartslagmeter. De hartslagmeters van Polar, zoals de H9 en H10, zijn de meest gebruikte hartslagmeters door hardlopers en wielrenners.

Polar maakt naast hartslagmeters ook erg goede multisporthorloges en hardloophorloges. Bij zowel de multisporthorloges als hardloophorloges hecht Polar veel waarde aan het design. Bij een sporthorloge van Polar kan je er zeker van zijn dat er goede ingebouwde hartslagmeters op zitten.

Welke features hebben Polar hardloophorloges?

Er zijn een aantal features, ofwel technologieën, waar de Polar hardloophorloges over beschikken. Hieronder hebben we deze kort toegelicht.

Hardloopvermogen aan de pols

Iets waar hardloophorloges van Polar over beschikken is de mogelijkheid om het hardloopvermorgen te meten. Hardloopvermogen is de berekening van je energie output in relatie tot je werktempo en dat wordt uitgedrukt in watt. Hoe sneller je werkt, hoe hoger het aantal watt.

Training Load Pro™

Als je traint dan belast je je lichaam. Met behulp van Training Load Pro™ krijg je inzicht in je belasting. Je krijgt inzicht in je cardio- en spierbelasting, daarnaast kan je je ervaring aangeven. Er wordt dan berekend wat je onmiddellijke belasting is en de belasting op lange termijn. Als je hier inzicht in hebt kan je op tijd terugschakelen indien nodig en blessures voorkomen.

FitSpark®

FitSpark® is een gepersonaliseerde trainingsbegeleiding die je dagelijks workouts geeft die makkelijk uit te voeren zijn en zijn afgestemd op jouw herstel, conditieniveau en trainingsgeschiedenis.

FuelWise™

FuelWise™ is een slimme energieassistent die vooral van pas komt bij lange trainingssessies en lange wedstrijden, denk aan een halve of hele marathon. FuelWise™ geeft je slimme herinneringen om je koolhydraten aan te vullen tijdens het trainen.

hardloophorloge polar

Polar hardloophorloge kopen? Houd hier rekening mee

Heb je interesse in een Polar hardloophorloge? Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten voordat je er een aanschaft. Hieronder lichten we ze kort toe.

Type hardloper

Voordat je een hardloophorloge gaat aanschaffen is het goed om jezelf even af te vragen wat voor type hardloper je bent. Ben je een beginner en loop je maar 1-2x per week, of ben je erg fanatiek het loop je eerder 3+ keer per week. Als je een beginnende hardloper bent dan heb je voldoende aan de Polar M430 of Polar Pacer. De Pacer Pro is dan wellicht té uitgebreid.

Gebruik van het hardloophorloge

Waar ga je het hardloophorloge voor gebruiken? Ben je op zoek naar een hardloophorloge om alleen het hardlopen te kunnen meten of wil je het horloge de hele dag door dragen, dus ook als activity tracker. Als je zowel je dagelijkse activiteiten wilt meten als tijdens het hardlopen, kijk dan naar de Pacer en Pacer Pro. De M430 is dan namelijk te basic.

Grootte van horlogekast

Een nadeel van de sporthorloges van Polar is dat deze over het algemeen alleen in een grootte van 45 mm te krijgen zijn, zo ook de Polar Pacer en Pacer Pro. Heb je een smalle pols dan is dit wellicht te groot. Ga dus goed bij je zelf na wat de omtrek is van je pols en of een horlogekast van 45 mm wel past. De Polar M430 is in ieder geval kleiner en is dan nog een optie.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van de hardloophorloges van het merk Polar. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben na het lezen van dit artikel, laat dan gerust een reactie achter hieronder.

Plaats een reactie