Top 6 beste sport bh’s voor het hardlopen

Wat is de beste sport bh voor hardlopers? Bij sporten zoals hardlopen, paardrijden en dansen is een ‘maximum support’ sport bh erg belangrijk. Dit omdat je hierbij vaak een op-en-neer beweging maakt die belastend is voor je borsten. Hierdoor kun je blessures krijgen of kan zelfs het borstweefsel aantasten, waardoor je borsten kunnen gaan hangen of vorm verliezen. Ik durf zelfs zo ver te gaan dat voor vrouwen, na hardloopschoenen een goede sport bh een essentieel hardloop item is.

In deze blog leg ik je uit waarom een sport bh zo belangrijk is en wat de beste sport bh’s zijn van het moment. Veel leesplezier en als er vragen zijn dan zien we die graag terug in de reacties onderaan de pagina.

Beste sport bh’s voor het hardlopen

In de tabel hieronder hebben we kort de beste sport bh’s voor het hardlopen voor je op een rijtje gezet. Hierbij hebben we gekeken naar specificaties en beoordelingen van de verschillende bh’s. Aangezien ik zelf het belang van een goede sport bh erg besef heb ik veel onderzoeken gelezen naar waar op gelet moet worden kijkend naar pasvorm, kwaliteit, stof en comfort. Met een deel van de bh’s in dit artikel heb ik zelf ervaring.

Naar mijn mening moet een sport bh die je gebruikt voor hardlopen aan drie eisen voldoen, namelijk:

 • Zorgen dat je borsten de juiste ondersteuning krijgen en hierdoor goed op zijn plek blijven;
 • Vocht reguleren om irritatie te voorkomen;
 • Bewegingsvrijheid bieden, zodat je geen hinder ondervindt tijdens het hardlopen.
1
adidas Don't Rest Alphaskin Sportbeha Dames - Maat M
Goedkoopste optie Compressiepasvorm, stevige bandjes, stretchy en vochtabsorberende stof
Bekijk Bol.com
2
ODLO Sports Bra Classic High Sportbeha Dames - Maat 75
Volledig naar wens aan te passen en hierdoor de perfecte pasvorm.
Bekijk Bol.com
3
PureLime Compression Bra
Bekijk Runningdirect.nl
4
Shock Absorber Ultimate Run Bra Padded Sportbeha Dames - Zwart Silver
Mijn favoriet Voorgevormde naadloze cup, schouderbanden gevoerd en verstelbaar
Bekijk Bol.com
5
Shock Absorber Ultimate Run Bra Sportbeha Dames - Zwart/Zilver
Naadloze cup, schouderbanden gevoerd en verstelbaar
Bekijk Bol.com
6
Shock Absorber Active Multi Sport Sportbeha Dames - Black - Maat 75D
Beste allrounder Crop top ontwerp met geïntrigeerde sport beha ondersteuning
Bekijk Bol.com

6 beste sport bh’s – korte beschrijving

Wat zijn nu de beste sport bh’s voor het hardlopen? Ik heb er hieronder zes voor je op een rijtje gezet. De Shock Absorber Ultimate Run en Shock Absorber Ultimate Run Padded heb ik zelf en zijn naar mijn mening de beste op de markt. Dit omdat ze erg fijn zitten en daarnaast meer ‘bounce’ reduceren dan gemiddeld.

Shock Absorber Ultimate Run Padded – Mijn favoriet

Beste Sport BH Shock Absorber Ultimate Run Padded

Racerback model
De Shock Absorber Ultimate Run Padded Bra is specifiek voor hardlopers en geeft extra steun en stabiliteit voor sporten met een hoog intensiteitsniveau. De bh heeft een ‘racerback’ achterkant wat zorgt dat de bh goed blijft zitten. De bandjes zijn breed van formaat en bovendien verstelbaar, waardoor je de bh kunt afstemmen op jouw lichaamsvorm. Er zit een dubbele sluiting halverwege je rug en in je nek. Persoonlijk laat ik die van de nek dichtzitten, zodat dit makkelijker is met aantrekken. De dubbele rugsluiting met ruggesp zit op een ergonomisch punt van het lichaam om de cups naar achteren te brengen en de borsten zo in de juiste positie.

Ondersteuning
Shock Absorber ultimate run collectie biedt extreme bounce control door het infinity 8 support systeem. Tijdens het hardlopen maken je borsten een achtbeweging, doordat je op-en-neer gaat. Het infinity 8 support systeem gaat dit tegen en zorgt ervoor dat je borsten goed op zijn plek blijven en dat de bh niet gaat schuiven. Deze bh valt onder de categorie high support of high impact support.

Vocht regulerende stof
De stof die gebruikt is voor de sport bh is ademend, sneldrogend en vocht regulerend. Dit draagt bij aan het draagcomfort van het product. Het ‘Dry action system’ biedt thermoregulatie bovenop regelmatige vochtregulerende behandeling. Waardoor je borsten warm en droog blijven en er geen irritatie ontstaat.

Zacht, naadloos design
De binnenkant van de bh is zacht en naadloos. De binnenconstructie bestaat uit 2 mousse cups om elke borst afzonderlijk te omhullen. De buitenconstructie bestaat uit geperforeerde microvezel en Simplex op het middendeel om beide borsten samen te drukken.

Maat advies
Aan de hand van mijn eigen ervaring en die van anderer, kun je het beste kiezen voor een maat die qua cup gelijk is aan je normale bh maat, maar qua taille een maat groter is. De bh aan doen is in het begin lastig, maar als je eenmaal de techniek gevonden hebt, gaat het redelijk makkelijk. Voor kleinere maten is de Shock Absorber Run (zonder Padded) wellicht een betere keuze. Kijk hierbij naar je eigen voorkeur voor voorgevormde/niet voorgevormde bh’s.

Voordelen

 • Infinity-8 ondersteuning systeem beschermt tegen de ’acht rondige beweging’ tijdens rennen. Dit zorgt voor een bounce reductie tot 78%.
 • Voorgevormde naadloze gevoerde cup met brede verstelbare schouderbanden voor optimaal draagcomfort.
 • Racerback vorm en dubbele sluiting.
 • Vochtregulerend, ademend en sneldrogend materiaal wat zorgt dat je de bh amper voelt tijdens het hardlopen.
 • Brede en verstelbare schouderbandjes.
 • Stijvol design.

Nadelen

 • De sport bh is lastig aan te trekken, maar als je eenmaal de techniek gevonden hebt gaat het makkelijker.
 • Prijzig

Interesse in de Shock Absorber Ultimate Run Padded sport bh?

De sport bh kan bij meerdere webshops worden gekocht. Hieronder zie je een prijsvergelijker.

Shock Absorber Ultimate Run – Beste keuze voor kleinere borsten

Beste Sport BH Shock Absorber Ultimate Run

Verschil Shock Absorber Ultimate Run en Shock Absorber Ultimate Run Padded
De Shock Absorber Ultimate Run heeft dezelfde specificaties als de Shock Abosorber Ultimate Run Padded, op de voorgevormde cups na. Deze bh is ook specifiek ontworpen voor hardlopers en heeft vele awards gewonnen. Ik heb deze sport bh zelf ook getest. Tijdens het hardlopen vond ik de bh zelf iets minder prettig zitten, omdat ik het idee had dat de voorgevormde cups juist minder support gaven.

Ondersteuning
Ik vond de bh zelf iets minder prettig, omdat ik het idee had dat de voorgevormde cups juist meer support gaven. Desalniettemin vermindert deze bh de bounce tot wel 78% en ervaren andere met deze bh een ‘vrijer gevoel’. De binnenconstructie bestaat uit één stuk om beide borsten samen te drukken. De buitenconstructie zorgt dat beide borsten worden samengedrukt.

Maatadvies
Evenals de Ultimate Run padded, kun je het beste kiezen voor een maat die qua cup gelijk is aan je normale bh maat, maar qua taille een maat groter is. Als je een kleinere cup maat hebt, zit de Shock Absorber Ultimate Run waarschijnlijk prettiger dan de Shock Absorber Ultimate Run Padded. Kijk hierbij naar je eigen voorkeur voor voorgevormde / niet voorgevormde bh’s.

Voordelen

 • Zelfde voordelen als de Shock Absorber Padded afgezien van de voorgevormde cups, mocht je dit niet prettig vinden is de Ultimate Run (zonder Padded) een betere keuze.
 • De cups hebben alsnog een zachte, naadloze binnenkant die wrijving vermindert.
 • De banden zijn anti-slip en verstelbaar
 • Gemaakt van vochtafvoerende, ademende stof.
 • Binnenste frontpaneel uit één stuk om beide borsten samen te drukken.

Nadelen

 • De sport bh is lastig aan te trekken, maar als je eenmaal de techniek gevonden hebt gaat het makkelijker.
 • Prijzig

Interesse in de Shock Absorber Ultimate Run sport bh?

De sport bh kan bij meerdere webshops worden gekocht. Hieronder zie je een prijsvergelijker.

PureLime Compression Bra – Beste keuze voor grote maten

Beste sport bh PureLime Compression Bra

Pasvorm met cups die hele borst omsluiten
De PureLime Compression sport bh is speciaal voor intensieve sporten, zoals hardlopen. Het bijzondere aan deze sport bh is de pasvorm. Deze naadloze niet-elastische cups sluiten om de hele borst heen. De onder- en zijkant van de cups hebben een brede, verstevigde rand die als beugel functioneert.

Optimale ondersteuning
Zoals de meeste sport bh’s heeft dit model geen beugel. Als vervanging van de beugel loopt er een brede, verstevigde rand aan de binnenzijde van de cups rond de onder- en zijkant van de cup. Bovendien is de gehele onderband van de bh zo’n 3 cm breed. Aan de bovenzijde en zijkant van de cup zit een soort steungordel, die het opspringen van de borst en de verticale/zijwaartse beweging beperkt. Dit biedt een optimale ondersteuning van de borsten tijdens het hardlopen.

Comfort
Op de rug zit de sluiting van de bh met 3/4 rijen haakjes, afhankelijk van de maat. De schouderbanden zijn niet-elastisch en verstelbaar. Je kunt kiezen of je ze recht of gekruist draagt. De bandjes zijn 5 tot 6 cm breed en gewatteerd, wat ervoor zorgt dat de sport-bh prettig zit.

De sport bh is gemaakt van een sterke, ademende stof, genaamd Coolmax. Hierdoor voelt de sport bh licht aan en wordt irritatie voorkomen. De cups zijn naadloos en van niet elastisch materiaal, wat ervoor zorgt dat het materiaal niet senl uitrekt.

Voordelen

 • Pasvorm die de cup aan alle kanten omsluit en hierdoor verticale en zijwaartse bewegingen limiteert
 • Gewatteerde, brede schouderbandjes die kruislings te dragen zijn voor extra comfort.
 • Naadloze cups
 • Lang behoud van de pasvorm door niet-elastische cups en bandjes
 • Gemaakt van het ademende en comfortabele materiaal Coolmax.

Nadelen

 • Minder ‘bounce’ reductie dan de Shock Absorber bh’s.
 • Enkele sluiting op de rug
 • Gemaakt van ademend materiaal, echter niet specifiek vochtregulerend

Interesse in de Purelime Compression sport bh?

De sport bh kan bij meerdere webshops worden gekocht. Hieronder zie je een prijsvergelijker.

Shock Absorber Active Multi Sport – Beste allround sport bh

Shock Absorber Active Multi Support Sportbeha

Allround sport bh
Mocht je naast hardlopen ook nog aan basketbal, honkbal, voetbal, paardrijden of crossfit doen, deze sport bh is multifunctioneel. Doordat de bh eruit ziet als een soort crop top kun je deze ook prima aan zonder shirt. Dit is op hete dagen of wanneer je het snel warm hebt tijdens het hardlopen wel zo prettig!

Pasvorm
Net zoals de andere Shock Absorber modellen heeft deze sport bh een racerback model. Dit geeft extra ondersteuning tijdens het hardlopen. Bovendien heeft dit model ook een dubbele sluiting aan de achterkant, waardoor de sport bh goed strak zit en dynamisch meegeweegt met het lichaam. Daarnaast kan de sport bh hierdoor volledig open kan. De bandjes van de sport bh zijn af te stellen op jouw lichaam, zodat de pasvorm goed aansluit. Vooral voor dames met een flinke boezem is dit model aan te raden.

Comfortabel, ademend materiaal
Het materiaal waarvan deze sport bh is gemaakt is ademend, vochtafvoerend en comfortabel. Hiermee voorkom je irritaties en een sport bh die nat aanvoelt tijdens jouw training. De zijkant van de bh zijn voorzien van powermesh panelen. Dit zorgt voor effectieve afvoer van zweet en een goed ademende bh. De sport bh is opgebouwd uit twee verschillende lagen. De binnenconstructie zorgt voor de inkapseling van elke borst apart. De buitenconstructie zorgt dat beide borsten worden samengedrukt.

Voordelen

 • Aan te raden voor dames met een flink boezem
 • Mooi design, dat prima geschikt is als crop top op hete dagen
 • Geschikt voor meerdere sporten
 • Racerback model en dubbele sluiting
 • Ademend, kwalitatief materiaal

Nadelen

 • Geen voorgevormde cups (kan ook een voordeel zijn)
 • De onderste band is wellicht te dun als je een hartslagmeter gebruikt

Interesse in de Shock Absorber Active Multi Sport bh?

De sport bh kan bij meerdere webshops worden gekocht. Hieronder zie je een prijsvergelijker.

Adidas Don’t Rest Alphaskin sport bh – Beste goedkope sport bh

Adidas Don't Rest Alphaskin Sportbeha

Pasvorm
De sport bh van Adidas biedt goede ondersteuning in combinatie met veel bewegingsvrijheid. De bh heeft een lichte compessie pasvorm en zit strak om je lijf zit om de juiste ondersteuning te kunnen bieden. Bovendien heeft de bh brede schouderbanden, waardoor je minder makkelijk striemen krijgt. De bh heeft een racerback-ontwerp evenals de Shock Absober Ultimate Run (Padded). Echter zit er geen sluiting op de bh en moet je deze over je hoofd heen aantrekken. Het materiaal rekt iets mee wat je bewegingsvrijheid geeft tijdens het hardlopen.

Elastisch comfortabel materiaal
De addidas Don’t Rest Alphaskin Bra is gemaakt van polyester materiaal dat meerekt. Tevens is het vochtabsorberende, snel droog en comfortabel. De bh heeft geen voorgevormde cups. Wat deze bh extra bijzonder maakt is dat het is gemaakt van gerecyclede materialen. Vandaar dat deze bh de meeste bewuste keuze is!

Voordelen

 • Racerback model
 • Brede schouderbanden
 • Toffe designs mogelijk
 • Zachte, comfortabele, vochtabsorberende stof
 • Duurzaam

Nadelen

 • Geen sluiting en elastisch materiaal, waardoor de bh zijn pasvorm kan verliezen
 • Minder bounce reductie dan de ShockAbsorber Ultimate Run bh’s.
 • Niet verstelbaar

Interesse in de Adidas don’t rest alphaskin sport bh?

De sport bh kan bij meerdere webshops worden gekocht. Hieronder zie je een prijsvergelijker.

Odlo Classic High Sport bh – Beste pasvorm

Pasvorm
Wat de ODLO Classic High Sport bh onderscheid is de aanpasbaarheid van deze bh aan je lichaam. Over het algemeen zit de ODLO Classic High Sport bh strak om je lichaam. Niet aleen zijn de schouderbandjes verstelbaar, ook de band om je borst is aan te passen aan jouw omtrek. De bandjes zijn gevoerd, waardoor de bh comfortabel zit. De sport bh is ontworpen met een V-hals. Hierdoor past het onder elk hardloopshit of topje.

Materiaal
De Odlo Classic High Sport bh beschikt over ‘geperforeerde spacercups’. Dit houdt in dat het materiaal rondom de cup is gemaakt van materiaal wat zorgt voor extra ventilatie. Doordat het vocht effectief wordt afgevoerd loop je met maximale comfort en bewegingsvrijheid.

Voordelen

 • Volledig verstelbaar
 • Ventilerende en vocht afvoerende stof
 • V-hals ontwerp

Nadelen

 • Minder ‘bounce reductie dan de Shock Absorber Ultimate Run (Padded)

Interesse in de Odlo Classic High/Padded Sports Bra?

De sport bh kan bij meerdere webshops worden gekocht. Hieronder zie je een prijsvergelijker.

Welke sport bh past bij jou?

Afhankelijk cupgroote en intensiteit sport
Zoals ik in de inleiding al aangaf is er een groot aanbod in sport bh’s. Het is belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit van een sport bh, zodat je de juiste ondersteuning krijgt. De juiste sport bh helpt om comfortabel te kunnen hardlopen en beschermt je lichaam tegen blessures of verval op lange termijn. De keuze voor een sport bh is heel persoonlijk en helaas is er geen one-size-fits-all. Het hangt onder andere af van de grootte van je borsten, de intensiteit van je sport en het materiaal. Niet onbelangrijk is natuurlijk ook dat een sport bh prettig en comfortabel zit.

Persoonlijke voorkeur
Aangezien ik veel hardloop heb ik heel wat merken geprobeerd om de beste sport bh te vinden. Persoonlijk zweer ik bij de Shock Absorber Ultimate Run Padded. Het merk spreek eigenlijk voor zich, een echte shock absorber! Ik koop alleen nog maar dit type sport bh’s. Als je eenmaal de overstap maakt van een ‘gewone sport bh’ voelt het eerste rondje als een verademing! Er zijn vele artikelen die beamen dat dit merk een van de beste sport bh’s op de markt is.

Waarom is het dragen van een sport bh belangrijk?

Ookal is een sport bh niet altijd zichtbaar, het is een essentieel onderdeel van je hardloop garderobe. Hoe meer ik over sport bh’s te weten kom, hoe belangrijker ik merk dat sport bh’s zijn tijdens het hardlopen. Of je nu grote of kleine borsten hebt, een goede sport bh zorgt ervoor dat de vorm en stevigheid van je borsten zo goed mogelijk beschermd blijft en voorkomt klachten aan je nek, schouder of rug.

Reduceer bouncen
Tijdens het hardlopen maken de borsten een ‘acht rondige beweging’. Dit wordt ook wel het “bouncen” van de borsten genoemd. Een goede sport bh kan de ‘bounce’ van je borsten met 74% reduceren. Dit is tot wel twee keer zoveel als een gewone bh. Stuiterende borsten zijn vervelend en het ziet er ook zeker niet flateus uit. Een risico van regelmatig hardlopen zonder de juiste ondersteuning voor je borsten is dat je hangborsten krijgt. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Beschermen weefsel en stevigheid borst
Tijdens het hardlopen krijgen je borsten veel te verduren. Een gemiddelde borst weegt tussen de 250 – 500 gram en wordt gedragen door je rugspieren. Grote borsten kunnen zelfs enkele kilo’s wegen. Er zijn geen botten of spieren die je borsten ondersteunen, alleen huid en weefsel. Door de beweging geeft het weefsel meer en meer mee wat op termijn ten koste gaat van de stevigheid en vorm van je borst. Hoe groter de borsten hoe heviger de beweging tijdens het sporten.

Sport bh hardlopen

Waarom moet je een sport bh dragen met hardlopen?

De belangrijkste redenen om een sport bh te dragen tijdens het hardlopen te dragen zijn comfort, behoud van vorm en stevigheid en tegengaan van blessures of pijn. Hieronder licht ik deze verder toe.

Comfort tijdens het hardlopen

Een sport bh hoort prettig te zijn om te dragen tijdens het hardlopen. De sport bh zorgt ervoor dat je borsten op hun plek worden gehouden. Doordat je niet het ongemak hebt van teveel beweging, leidt dit niet af tijdens het hardlopen. Ook als het niet pijnlijk voor je is om zonder sport bh te hardlopen, loopt het natuurlijk een stuk comfortabeler mét sport bh.

Behoud van vorm en stevigheid

Doordat je bij iedere stap een op en neer beweegt maakt, maken je borsten ook deze beweging. Je borsten maken een ‘acht rondige beweging’. Dit wordt ook wel het “bouncen” van de borsten genoemd. Volgens onderzoek is deze beweging tot wel 20 cm van het onderste tot het bovenste punt. Doordat het borstweefsel zo vaak en veel uitgerekt wordt, wordt het met de tijd slapper en kan het weefsel in je borst beschadigen. Dit kan er toe leiden dat op termijn je borsten minder stevig worden en hun vorm verliezen. Een goede sport bh kan de ‘bounce’ van je borsten met 74% reduceren.

Pijnklachten of blessures aan de rug, schouders of nek.

Volgens onderzoek ervaart maar liefst de helft van alle vrouwen (ongeveer 56%) pijn in de borsten tijdens het sporten. Het gewicht van je borsten wordt gedragen door de rug en belast de spieren in je rug, nek en schouders. Door niet de juiste sport bh te dragen heb je kans op klachten aan je rug, schouders of nek wat tot blessures kan leiden. Heb je last van je nek, rug of schouder tijdens het hardlopen, is het dus aan te raden een goede sport bh aan te schaffen. Zeker om een eventuele blessure op de lange termijn te voorkomen.

Vochtregulerend, comfortabel materiaal

Naast nek, rug en schouderklachten is een veelgehoorde klacht ook schaafplekjes, huidirritatie of last van striemen. Dit kan komen door ongeschikt of versleten materiaal wat over de borsten schuurt, naden in de sport bh, bandjes die niet goed zijn afgestemd, de verkeerde maat of een te strakke sport bh. Let hier dus op bij het kiezen van een goede sport bh. Vooral een stof die comfortabel aanvoelt, snel droogt en het vocht reguleert is van belang.

Waar moet je op letten bij een sport bh?

Hoe kies je nu de juiste sport bh? Welke sport bh past bij mij? Er zijn een aantal factoren waar je naar kan kijken en dus rekening mee kunt houden. Ik zal deze hieronder toelichten.

Strak in de omvang
Een sport bh zit een stuk strakker dan een normale bh. Zolang je goed kan ademen en je borsten niet gekneld worden is dat prima. Doordat je een strakke sport bh kiest biedt deze optimale support en houdt deze je borsten goed op zijn plek. De eerste paar keer dat je een sport bh aanhebt zal deze strak aanvoelen, dit zal snel veranderen na een paar keer lopen, omdat hij mee gaat geven.

Haaksluitingen wijdste stand
Zorg dat de haaksluiting op de wijdste stand staan als je een sport bh koopt. Kies een sport bh waarbij het in de winkel op deze manier al goed past. Na langer gebruik kun je deze alsnog steeds strakker vastmaken, aangezien de sport bh mee uitrekt.

Afstemmen Schouderbandjes
De bandjes van je sport bh zitten goed als je hier met twee vingers tussen kan. Niet meer en niet minder. Als je merkt dat de bandjes van de schouder glijden zitten ze te los, als je merkt dat je rode striemen krijgt zit deze strak.

Goed gevulde cup
Zorg dat de cup helemaal gevuld is. Als je borsten worden samengeknepen of over de rand komen, is dit een teken dat de cup te klein is. Wanneer je ruimte tussen de bh en je borst over hebt, of wanneer de stof rimpelt, is dit een teken dat de cup te groot is.

Maximum support (ookwel high impact of high support genoemd)
Hardlopen is een intensieve sport en een sport bh met maximum support is daarom geen overbodige luxe. Sport bh’s met maximum support houden je borsten zo stevig mogelijk tegen je lichaam aan. Hierbij bescherm je, je borsten zo goed mogelijk tegen mogelijke klachten. Of je nu kleine of grote borsten hebt, het is beter om ze zo goed mogelijk te ondersteunen.

Springen
Om er zeker van te zijn dat je sport bh goed op zijn plek blijft zitten tijdens het hardlopen zou je wat ‘jumping-jacks’ of sprongen kunnen maken om te testen of de sport bh goed blijft zitten. Merk je tijdens het rekken en strekken dat je sport bh verschuift, dan heb je een maatje kleiner nodig of een ander model.

Hardlopen met grotere borsten

Mocht je als vrouw grotere borsten hebben, kan dit je wellicht in de weg zitten om te gaan hardlopen. Door een grote cupmaat kun je hier tijdens het hardlopen hinder aan ondervinden, echter kan een goede sport bh – zoals een van de bovengenoemde – genoeg ondersteuning bieden om de nadelen te beperken. Hierdoor is het prima mogelijk om hardlopen of andere actieve sporten te beoefenen.

vrouw met sport bh

Welke maat sport bh heb ik nodig?

Let erop dat je de juiste cup en omvangsmaat kiest. Dit kan dezelfde maat zijn als je normale bh maat of iets groter of kleiner. Dit is vaak merk en type bh afhankelijk. Probeer een aantal modellen uit, zodat je zeker bent dat de cup juist is bij jou borsten en deze goed valt. Als deze mooi aansluit kijk dan welke omvang hier goed bij aansluit. Bij een grote cup is het van belang een sport-bh te kiezen die meer ondersteuning biedt.

Hoe lang gaat een sport bh mee?

Hoe lang een sport bh mee gaat hangt af van hoe intensief deze wordt gebruikt. Hardloopschoenen verliezen hun demping naarmate je ze veel gebruikt, voor sport bh’s werkt dit hetzelfde. Afhankelijk van je cup grootte zal een sport bh eerder versleten zijn, aangezien deze ook meer ondersteuning moet geven en de rek er op een gegeven moment uit gaat. Het dragen van een versleten sport bh kan leiden tot vormverlies van je borsten, pijnklachten of blessures. Je doet er daarom goed aan om in de gaten te houden wat de staat is van je sport bh en of je toe bent aan een nieuwe. Je wilt voorkomen dat er pijnklachten of blessures komen.

Het merk Shock Absorber

Zoals je kunt lezen in dit artikel ben ik zelf fan van het merk Shcok Absorber voor mijn sport bh. Ik heb zelf de Ulitmate Run padded, maar de Ultimate Run en Active Multi Sport lijken me ook erg fijn. Het merk Shock Absorber maakt sporten zoals hardlopen en paardrijden voor vrouwen met grote borsten toegankelijker en brengen het level van sport beha’s naar een heel nieuwe level! Meer weten over Shock Absorber? Bekijk het filmpje hieronder!

Je bent nu aan het einde van dit artikel gekomen. Ik hoop dat ik je voldoende heb kunnen informeren over de beste sport bh’s voor het hardlopen. Daarnaast hoop ik dat ik je heb kunnen uitleggen waar je op moet letten bij de aanschaf van een sport bh.

Mocht je naar aanleiding van deze blog nog vragen of opmerkingen hebben dan horen we dat graag in de reacties. Heb je iets gehad aan de blog dan horen we dat graag. Ook als je iets aan dit artikel gehad hebt, horen we dat graag.

2 gedachten over “Top 6 beste sport bh’s voor het hardlopen”

 1. Ik ben een man van 172 cm lang, gewicht 65 kg, slank, borstomvang 95 cm. Sinds kort heb ik een ICD drager (een Implanteerbare Cardioverter Defibrillator) die net onder mijn sleutelbeen is geïmplanteerd. Van de cardioloog mag ik tennissen (mag niet fanatiek serveren) en golfen (mag alleen halve swings maken). Tijdens het sporten heb ik het ‘gevoel’ dat het ICD kastje ter grootte van een luciferdoosje meebeweegt als ik bv. serveer en dat vind ik een onprettig gevoel. De cardioloog raadde mij aan om een sport BH te gebruiken. Mijn vraag is: hebben jullie sport BH’s voor mannen of een vrouwen BH die voor mij geschikt is?

  Beantwoorden
  • Hoi Jan, wat vervelend om te horen. Voor zover ik weet bestaat hier geen product voor. Wel denk ik graag met je mee voor eventuele alternatieven.

   – Je zou kunnen proberen de kleinste maat sport-bh te kiezen. Ik denk dat in jou geval maat 105 AA (EU maten) een optie kan zijn. Ik heb even rond gekeken en wellicht dat de SUSA sport-bh je past. Sport bh
   – Daarnaast bestaan er breast binders die strak om de borstkast kunnen worden gebonden. Wellicht is dat iets wat je kunt proberen. Hierbij ook 2 voorbeelden van producten. Breastbinder of deze Breastbinder 2

   Hopelijk heb je hier iets aan! Mogelijk kun je ook op http://www.stin.nl een bericht plaatsen voor mensen die wellicht hetzelfde ervaren en hier een mogelijke oplossing voor hebben gevonden.

   Beantwoorden

Plaats een reactie